top of page
Пошук
  • Фото автораPolFox

Безкоштовне навчання в Польщі

Оновлено: 3 бер. 2023 р.



ТЕХНІКУМИ ТА ЛІЦЕЇ


Громадяни України, які закінчили 9 - 11 клас загально-освітньої школи, але не досягли 18 річного віку, можуть вступити в державний польський технікум чи ліцей на безкоштовне навчання. Тривалість навчання у ліцеї - 4 роки, у технікумі - 5 років. Після чого можна вступити до ВНЗ або працевлаштуватися за фахом в Польщі. Студенти оплачують тільки проживання і харчування (частину оплати компенсує держава).


Безкоштовне навчання в Польщі

ЗНАННЯ ПОЛЬСЬКОЇ МОВИ НА РІВНІ С1


Відповідно до ст. 324 абзац 2 пункт 5 Закону від 20 липня 2018 року - Закон про вищу освіту та науку, іноземці, що мають свідоцтво, яке підтверджує знання польської мови, видане Державною комісією з сертифікації знання польської мови як іноземної на рівні мінімум C1, можуть навчатися безкоштовно у державних ВНЗ.

На території Польщі можна здати екзамен на знання польської в таких містах: Варшава, Краків, Катовіце, Вроцлав, Гданськ, Люблін, Жешув, Познань, Бидгощ, Пшемишль, Хелм, Лодзь, Слупськ та Ополе, Бялисток, Бєльсько-Бяла. В Україні в Києві, Луцьку та Миколаєві.

Екзамен коштує 180 євро та 20 євро за видачу сертифікату. За детальною інформацією щодо екзаменів звертайтеся до працівників фірми PolFox.


Безкоштовне навчання в Польщі

КАРТА ПОЛЯКА


Закон про освіту Польщі передбачає також можливість безкоштовного навчання у державних ВНЗ Польщі для іноземців, які змогли підтвердити своє польське походження, пройшовши співбесіду і отримавши Карту Поляка.


Безкоштовне навчання в Польщі

КОНКУРС ТА ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ЗНАНЬ


Ця програма фінансується Європейським Фондом ETF - European Training Foundation. Кожен учень, який закінчив 11 класів середньо-освітньої школи в Україні або студент українського ВНЗ, має право на вступ до польського ВНЗ на загальних підставах, пройшовши конкурсний відбір і тестування. Вступ через конкурсний відбір - гарний варіант отримати безкоштовну освіту для тієї категорії громадян, яка не має польського походження, але знає польську мову на рівні В2 і вище та має гарні оцінки.



Важливо! Безкоштовне навчання в Польщі для власників Карти Поляка або на конкурсній основі проходить виключно польською мовою. Навчання англійською мовою - тільки в ПЛАТНИХ групах.


Не всі вищі навчальні заклади в Польщі можуть надати можливість безкоштовної освіти для громадян України. Але число таких закладів з кожним роком зростає.

Майбутні абітурієнти, які хочуть спробувати свої сили і пройти конкурс на безкоштовне навчання в Польщі, повинні залишити заявку на реєстрацію з 10 березня по 5 червня, найкраще це робити якомога раніше (орієнтовна дата проведення іспитів - кінець червня).


Для того, щоб ви були допущені до іспитів, необхідно відповідати таким вимогам:

- Високий загальний бал атестата про повну загальну середню освіту та середнього балу ЗНО, який повинен бути не менше 10.

- Знання польської мови на рівні не менше B2.


Перевірка знання польської мови буде проходити в обраному вами університеті і складається з 3 рівнів перевірки (усна співбесіда, сприйняття на слух та письмо). При наявності сертифіката про знання польської мови (рівень B2+) кандидат звільняється від проходження тестування. Тест на отримання сертифікату можна здавати в Україні та Польщі щорічно. Перелік місць проведення екзамену може надати наш консультант.


Крім перевірки знання мови, кожен абітурієнт складатиме 2 іспити в залежності від обраного профілю:

- для технічних спеціальностей - іспити з математики та фізики або хімії. Іспити з математики, фізики чи хімії тривають 120 хвилин (2 академічні години) і складаються з 6 блоків завдань;

- для гуманітарних напрямків це зазвичай історія і географія.




Безкоштовне навчання в Польщі - це гарна нагода отримати європейську освіту. Для того, щоб вступити на безкоштовне навчання за будь-яким з вище перечислених варіантів необхідно заздалегідь готуватися, тож не зволікайте.


Фірма PolFox надає підтримку і допомогу протягом усього процесу вступу, починаючи від реєстрації заявки до ВНЗ і закінчуючи приїздом на місце та поселенням в гуртожиток.


Бажаєте навчатися в Польщі? Залишайте заявку на сайті або зателефонуйте до нас:


  • +380676709523

  • +380979323349

  • +48578000452


1 649 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page