top of page
Пошук
  • Фото автораPolFox

Знижки для студентів у Польщі

Оновлено: 6 лют. 2021 р.

Вступ в ВНЗ Польщі та отримання статусу студента має багато переваг. Окрім якісної освіти, життєвого досвіду, нових друзів та перспектив, студенти отримують безліч знижок.

Обов’язковою умовою, як законодавчих, так і комерційних знижок, є пред’явлення дійсного студентського посвідчення (пол. legitymAcja [леґітимац‘я]) з наклейкою-голограмою ELS на звороті.

Legitymacja - студентський квиток
Джерело: https://www.getinbank.pl/

Студентське посвідчення дозволяє користуватися громадським транспортом за пільговими цінами. Це знижка 50% на усі квитки (як разові, так і місячні). В поїздах (зокрема Intercity) знижка на студентські квитки 51%.


Студенти також отримують знижки в:

  • театрах;

  • музеях;

  • кінотеатрах;

  • клубах;

  • спортзалах;

  • аквапарках;

  • магазинах одягу;

  • ресторанах;

  • онлайн-сервісах;

  • страхових фірмах,

  • та інших.


Ryanair знижка скидка
Джерело: Patryk Kosmider, Shutterstock

У Ryanair студенти з картою ESN можуть придбати авіаквитки зі знижкою 15% і безкоштовно взяти з собою 15 кг зареєстрованого багажу. Квитки зі знижкою доступні на 8 односторонніх або 4 виїзних рейсів принаймні за 28 днів до прибуття. Щоб скористатися знижкою, ви повинні зареєструвати ESNcard на Ryanair.com.



Spotify знижка скидка
Джерело: https://www.spotify.com/

Spotify також дарує студентам знижку 50% - 9,99 злотих замість 19,99 злотих для щомісячної підписки на пакет преміум-клас. Щоб активувати промо-акцію, ви повинні вказати власні дані та дані вашого університету в системі перевірки SheerID.


Банки також надають знижки на свої послуги студентам. Студентські рахунки (пол. konto studenckie [кОнто студЕнцкє]) банки часто обслуговують безкоштовно, тоді як за користування звичайним банківським рахунком стягується щомісячна оплата.



ISIC знижки скидки
Джерело: https://www.isic.pl/

На підставі посвідчення студента університету також можна виготовити карту ISIC або EURO26. Це міжнародні картки, які надають страховку та знижки в точках роздрібної торгівлі та обслуговування (хостели, магазини, ресторани, спортивні споруди) по всьому світу і дозволять платити менше за вхідний квиток у музей або транспорт не лише на території Польщі. Ціни після пред'явлення картки ISIC або EURO26 зазвичай нижчі на 30-40%.


Щоб скористатися вищезазначеними знижками, ви повинні мати дійсне посвідчення студента. Термін його дії подовжується кожного семестру в визначеному університетом відділі. Жоден інший документ, навіть той, що свідчить про те, що ви студент, не дає права на знижку.


Питайте про знижку!

Навіть якщо ви перебуваєте в такому місці, де не впевнені, чи пропонують, наприклад, дешевші квитки для студентів, запитайте про це. Часто трапляється, що приватні компанії, хоч і не інформують про знижки для студентів, пропонують їх після пред’явлення студентського посвідчення.


Також актуальні знижки для студентів можна знайти на спеціальних сайтах. Найпопулярніші з них у Польщі:



А якими знижками для студентів користуєтесь Ви? Поділіться з нами у коментарях!

1 205 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page